Nefret Edilmesi Zor 10 Anime Kötüsü (2024)
Her ne kadar anime kötü adamı olsalarda onlardan nefret etmemiz biraz zor. James Moriarty'nin bir zamanlar dediği gibi, “her masalın eski moda bir kötü adama ihtiyacı vardır” ve anime bu kuralın bir istisnası değildir. Geçelim en iyi anime kötü adamlarına!
10. Muzan Kibutsuji (Demon Slayer)
Demon King olarak da bilinen Muzan Kibutsuji, Demon Slayer animesinin ana kötü karakteridir. Üç sezon boyunca, baş karakter Tanjiro Kamado, Demon King'i avlamak ve ailesinin soykırımının intikamını almak için bir Demon Slayer ve sonunda bir Hashira ('nihai' Demon Slayer'lar) olmak için çabalar.
Serinin büyük bölümünde Muzan, toplumun sıradan bir üyesi olarak kamufle olur ve sivillerin arasında saklanır. Kurnaz, taktiksel ve acımasızca ölümcüldür. Muzan'ın arka planını öğrendikçe, geçmişi çok daha karmaşık hale geliyor ve böylece ahlakı tartışması devreye giriyor. Bu da onu daha da büyüleyici kılıyor.
9. Nagato Uzumaki (Naruto)
Naruto ' nun Nagato'su Uzumaki klanının bir soyundan ve Amegakure'nin bir şinobisidir. Nagano'nun çocukluk arkadaşı ve yetim dostu Yahiko'nun ölümünün ardından, Acı takma adını benimsedi ve asıl amacı olan dünya barışını bu sefer ne pahasına olursa olsun uygulamaya başladı. Nagato, Hanzō'yu devirmek ve köylülerin kontrolünü ele geçirmek için Amegakure'ye savaş açtı. Köylüler kısa süre sonra Nagato'yu Tanrıları olarak atayacaklardı, Nagato da bu unvanı memnuniyetle kabul etti.
Nagato son derece hassas ve tatlı bir çocuk olarak başlasa da, Acı takma adıyla bencil çıkarları için hareket eder ve tam teslimiyet arayışıyla arasına giren herkesi ezip geçer. Bebekler de dahil olmak üzere Hanzō ile uzaktan yakından ilişkisi olan herkesi öldürdüğü bilinmektedir.
8. Light Yagami (Death Note)
Death Note animesinin bizi aksi yönde ikna etmek için yorulmadan çalışmasına rağmen, Light Yagami serinin gerçek kötü adamıdır. Daha önce Ölüm Defteri'ne sahip olan Shinigami Ryuk olduğuna inanmakla hata ediyoruz. Ancak Light, Ölüm Defteri'nin bir amaç için tam potansiyelini fark etmeye başladığında, kadersel bir ölümü hak ettiğini düşündüğü herkesi acımasızca öldürmeye başlar. Light, Kira takma adıyla iflah olmaz suçluları ve haydutları ortadan kaldırır.
Ancak bir gün, zamansız bir ölümü hak eden tek insanların suçlular olmadığına karar verir ve kendisini rahatsız eden herkesi - masumiyetlerine bakmaksızın - pervasızca öldürmeye başlar. Light soğuk, hesaplı ve - her şeyden önce - acımasızdır, ancak onunla bir dereceye kadar empati kurmamak zordur.
7. Vicious (Cowboy Bebop)
Vicious, adından da anlaşılacağı gibi soğuk, sadist, acımasız ve kana susamış biridir. Hırsları çoğu zaman muhakemesini gölgelemekte ve istediğini elde etmek için iğrenç eylemler gerçekleştirmesine neden olmaktadır. Kızıl Ejder Suç Sendikasının bir üyesiydi ve üstleri tarafından korkulan biriydi. Birçok kişi tarafından Spike'ın “karanlık tarafı” olarak algılanır ve ikisi Kovboy Bebop boyunca birkaç kez birbirleriyle anlaşmazlığa düşer.
Vicious benzetmesinin içeriğinde, savaş sırasında manyakça sırıtmadığı sürece asla gülümserken tasvir edilmediğini belirtmek gerekir. Yüz ifadesi sürekli olarak stoiktir. Kızıl Ejder'in yaşlıları olan Van tarafından “yılan” lakabını kazanmıştır. Spike ile olan rekabeti onun çok yönlü kişiliğine katkıda bulunur.
6. Johan Liebert (Monster)
Monster'ın Johan Liebert'i animenin başlıca antagonistidir. Dizinin atıfta bulunduğu 'canavar' odur. Dr. Kenzo Tenma tarafından ölümden kurtarılan dengesiz bir seri katildir. Johan, nihai hedefinin dünyanın geri kalanı yok olduğunda ayakta kalan son kişi olmak olduğunu belirtmiştir.
Ancak, geçmişiyle güçlü bağlantıları olan tuhaf bir çocuk kitabı keşfettikten sonra Liebert bunun yerine gözünü “mükemmel” intihara dikti. Geride Tenma'nın kendisiyle ilgili anıları dışında varlığına dair hiçbir iz bırakmamak istiyordu. Johan - şüpheye yer bırakmayacak şekilde - kötülüğün saf kişileştirilmiş halidir. Johan birden fazla kişiliğe sahip olduğunu ima eder, bu da onu ortalama bir kötü adamdan daha az tahmin edilebilir kılar.
5. Meruem (Hunter x Hunter)
Chimera Karıncalarının Kralı olarak bilinen Meruem, Chimera Karınca Kraliçesinin en güçlü çocuğudur. Hunter x Hunter'ın Chimera Ant arc'ının ana antagonisti olarak görev yapmıştır. Kimera Karınca Kraliçesinin “mükemmel”, yani en kötü çocuğu doğurmak gibi bir hedefi vardı. Meruem'de başarılı oldu; Meruem, koloni arasında yer almaya layık görmediği her Kimera Karıncayı öldürüp yamyamlaştırıyordu.
İnsanları bir besin kaynağından başka bir şey olarak görmüyordu ve bir keresinde yeni doğmuş bir bebeği yutmuştu. Meruem, Komugi adında bir insana bakacak ve yarı insan, yarı karınca olarak kimliğini sorgulayacaktı. Meruem, Komugi'ye karşı kalbinin değiştiği ve insanlara kötü davrandığı için suçluluk duyduğunu ifade ettiği için daha kurtarılabilir kötü adamlardan biridir
4. Askellad (Vinland Saga)
Kısaca Askeladd olarak bilinen Lucius Artorius Castus, Vinland Destanı'nın Savaş Yayı'nın başlıca antagonisti ve etkili bir Galler-Danimarka vikingiydi. Askeladd her şeyden önce son derece karizmatiktir. Sinsi ve kurnaz olabilir, ancak her türlü zor durumdan cazibesiyle kurtulabilir. Olağanüstü bir kılıç ustasıdır, ancak en büyük silahı olarak büyük ölçüde zekasına güvenir.
Pek çok vikingin yaptığı gibi, Askeladd da zenginliğe büyük saygı duyar. Zenginliği başarının en önemli bileşeni olarak görür ve istediğini elde etmek için harekete geçmekte asla tereddüt etmez. Ayrıca kendisine veya müttefiklerine fayda sağlayacaksa hiç tereddüt etmeden cinayet işler. Askeladd çok kötü biri olabilir ama o kadar iyi yazılmış ki hayranları onu desteklemekten kendini alamıyor.
3. Sōsuke Aizen (Bleach)
Bleach anime uyarlamasının ilk yarısı için Aizen ana kötü adam olarak hareket eder, ancak tüm serinin en önemli antagonistidir. Gotei 13'teki 5. Tümen'in eski kaptanıdır ve daha önce Shinji Hirako'nun altında 5. Tümen'in teğmeni olarak görev yapmıştır. Başlangıçta, Sōsuke astlarına karşı nazik ve saygılı görünmektedir, ancak bu onun gerçek manipülatif doğasını gizlemek için bir oyundur.
Gerçekte, astlarının hepsinin tek kullanımlık piyonlar olduğunu düşünmektedir. Arrancar ordusunun komutanı olduğu süre boyunca, tam bir itaat sağlamak için takipçilerine korku aşıladı. Sōsuke gururlu ve kibirlidir, özellikle de insanlara karşı. Nadiren başka bir hayatı kendi hayatından üstün tutar. İnsan hayatına karşı bu bariz umursamazlığı, onu bir karakter olarak bu kadar büyüleyici kılan şeydir.
2. Shinsuke Takasugi (Gintama)
Samuraylara ev sahipliği yapan Edo'nun sürekli değişen dünyasında, uyumsuz bir ekip dünya dışı varlıklar ve yerel çetelerle karşılaşır. Bu çeteler arasında Shinsuke Takasugi liderliğindeki aşırılıkçı bir Joui fraksiyonu olan Kiheitai de vardır. Dünyayı yok etme hırsı, intikam almak istediği akıl hocası Yoshida Shouyou'nun kaybından kaynaklanmaktadır. Shinsuke büyük ölçüde inatçı ve alaycı olsa da, insanları mizah etme eğilimindedir.
Ellerini nadiren kirletir ve hedeflere ulaşmak için daha az doğrudan yaklaşımları tercih eder. Shinsuke, Reunion arc sırasında Yakut'a sevgi gösterdiği tespit edildikten sonra daha popüler hale geldi. Bu, serinin devam eden bir esprisi haline geldi, oysa Shinsuke daha önce ayırt edici özellikleri olmayan tek karakterlerden biriydi.
1. Griffith (Berserk)
Berserk'in en önemli karakterlerinden biri olan Griffith, karanlık arzularına yenik düşmeden önce cesur bir kahraman olarak başladı. Bir insan olarak doğan Griffith, gücünü yeniden kazanmak için bir havariye dönüşmüş ve aynı anda Band of the Hawk grubunu yok etmiştir. Guts'ı savaşta yendikten sonra Griffith ona “sahip olduğunu” ilan eder ve onu Şahinler Grubuna katılmaya zorlar.
Bu çalkantılı dinamik manganın temelini oluşturur ve hatta anime boyunca da devreye girer. Yeniden doğduğunda Femto takma adını alır. Tanrı Eli'nden biri olmak için takipçilerini memnuniyetle feda ettiğinden, Griffith'in dengeli bir toplum inşa etmekten çok egemenliği önemsediğini görmek zor değil. Tek istediği hükmetmektir, ister kadife eldivenle ister demir yumrukla olsun - fark etmez
Tepkiniz Nedir?